Sbírka pro Tomáše Špičáka

Sbírka na polohovací elektrický vozík pro Tomáše Špičáka

Tomáš se narodil jako zdravé dítě. Ve dvou letech dostal průjem a bylo zjištěno, že má vysoké jaterní hodnoty. Následovalo kolečko vyšetření, při kterém se zjistilo, že Tomášek trpí Duchennovou svalovou dystrofii.

První příznaky se objevily asi v první třídě, kdy začal mít potíže vyjít schody. Po vyšetření na dětské neurologii v Brně, kam stále jezdí na pravidelné kontroly, začal užívat kortikoidy a s maminkou každý rok navštěvovat Jánské lázně a pravidelně docházet na rehabilitace. Na svalovou dystrofii bohužel neexistuje lék, doporučuje se pouze pravidelná rehabilitace a plavání, která pomáhá udržovat svaly při funkci. I přes všechnu snahu se zdravotní stav začal zhoršovat a Tomáš začal čím dál víc padat, a proto začal na delší vzdálenosti používat invalidní vozík. Bohužel díky ztrátě pohyblivosti, začal Tomáš přibírat na váze a s tím přišly i problémy s dýcháním, které měl hlavně v noci. S tím mu teď pomáhá ventilátor, na který je napojený během spánku.

S příchodem Covidu v roce 2019 Tom usedl plně na invalidní vozík. Maminka musela odejít z práce a plně se věnovat péči o syna. Nyní je Tom odkázán plně na pomoc maminky. Navštěvuje 9. třídu základní školy, kde má kamarády se kterými rád tráví čas.

Letos se rodičům podařilo splnit jeho velké přání a i přes jeho handicap se poprvé podíval s rodinou  letecky k moři, kde se mu moc líbilo a moře si moc užil i se svým mladším bráškou Matýskem. Matýsek je Tomovi také velkou oporou a nejraději spolu tráví čas jako všichni kluci u počítače a playstationu.

Pro usnadnění každodenního pohybu Tomáš potřebuje nový polohovací elektrický vozík, který doufáme, díky této sbírce získá.

Rychlý dar

Chci darovat

Vážíme si toho, že chcete pomáhat po našem boku. Všechny dary adresujeme na zcela konkrétní projekty, o nichž máme 100% povědomí a nulové pochybnosti. Děkujeme, že pomáháte s námi.