BJP Foundation podpořila Karolínu v její cestě za uzdravením

Nadace BJP Foundation se rozhodla finančně podpořit čtrnáctiletou Karolínu a její rodinu částkou 50 000 Kč na nezbytné rehabilitace, které jí pomohou zotavit se po tragické události, jež jí změnila život. Karolína se po dlouhou dobu stala obětí šikany ze strany své spolužačky, přičemž na situaci upozornila svou učitelku, která však věc neřešila. Tato ignorace a bezvýchodnost situace přivedly Karolínu k zoufalému činu – rozhodla se ukončit svůj život.

Jednoho dne se Karolína pokusila oběsit na zahradě svého domova. Naštěstí ji včas objevil její mladší bratr, který přivolal pomoc. Díky rychlé reakci záchranářů, kteří ji oživili, byla Karolína ve velmi vážném stavu transportována vrtulníkem do motolské nemocnice. Přestože se podařilo její život zachránit, následky tohoto pokusu o sebevraždu jsou vážné. Karolína nyní potřebuje rozsáhlou zdravotní péči a speciální rehabilitace, které jí pomohou na cestě zpět k fyzickému i psychickému uzdravení.

Karolína a její maminka se dnes snaží otevřeně hovořit o tom, že šikana na školách je stále aktuální a velmi závažné téma. Přestože se o něm často mluví, v praxi zůstává mnoho případů, které nejsou včas řešeny. Tím, že sdílí svůj příběh, chtějí upozornit na to, jak devastující důsledky může mít šikana, pokud není brána vážně.

Nadace BJP Foundation považuje toto téma za zásadní společenský problém. Jak zdůrazňuje zakladatel nadace, MMA bojovník Jiří BJP Procházka, princip fair play by měl být uplatňován nejen ve sportu, ale i v každodenním životě. Šikana a nespravedlivé zacházení s tímto principem nemají nic společného. Podpora Karolíny a její rodiny je jen jedním z kroků, které nadace podniká, aby pomohla těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

BJP Foundation je zde pro ty, kteří potřebují pomoc a podporu v těžkých časech. Každý by měl mít právo na spravedlivé a důstojné zacházení, ať už ve škole, v práci nebo ve společnosti.

Pokud máte pocit, že vy nebo někdo z vašeho okolí zažívá šikanu, neváhejte a obraťte se na odborníky nebo na organizace, které vám mohou pomoci.

Máte dotazy?

Kontaktujte nás

Ať už máte nápad, jak podpořit naši nadaci, nebo nám chcete jen zanechat vzkaz, jsme tu rádi pro vás.